Agentschap Voor Maritieme Dienstverlening En Kust - Afdeling Kust

Onderhoud Vlaamse Stranden.


AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT
Uittreksel uit de officiële tekst. Gelieve de volledige officiële tekst in bijlage te raadplegen.
AFDELING I. AANBESTEDENDE DIENST
Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust - Afdeling KUST
Vrijhavenstraat 3 , BE-8400 Oostende
Contact: Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust - Afdeling KUST
ir. Peter DeWolf, adviseur-ingenieur, belast met de leiding van de afdeling
Tel: +32 59554207 Fax: +32 59507037 E-mail: kust@vlaanderen.be
Internet adres(sen): www.afdelingkust.be
AFDELING II.VOORWERP VAN DE OPDRACHT
II.1. BESCHRIJVING
II.1.1. Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming:
Onderhoud Vlaamse Stranden
II.1.2. Type opdracht en plaats van uitvoering van de werken, levering van de goederen of verlening van de diensten:
Type opdracht: Werken.
II.1.5. Korte beschrijving van de opdracht of de aankoop/aankopen:
Onderhoud Vlaamse Stranden:
Deze opdracht heeft tot doel het uitvoeren van onderhoudssuppleties op één of meer stranden langs de Vlaamse kust én/of de droge aanvoer van zand naar andere stranden of duinen vanuit de kusthavens.
Het totaal bedrag van de uit te voeren werken gedurende de uitvoeringstermijn bedraagt 3.000.000,- euro inclusief BTW.
II.1.8. Verdeling in percelen: Neen.
AFDELING III. JURIDISCHE, ECONOMISCHE, FINANCIËLE EN TECHNISCHE INLICHTINGEN
VOORWAARDEN VOOR DEELNEMING
III.2.1. Persoonlijke situatie van ondernemers:
Art. 60 Administratieve vereenvoudiging
§1 De aanbestedende overheid vraagt voor de Belgische inschrijvers zelf de volgende documenten op:
1) Attest inzake sociale zekerheid en het bijbehorend attest "inhoudingsplicht artikel 30bis";
2) Attest niet-faillissement;
3) Bewijs van erkenning;
4) Attest hoofdelijke aansprakelijkheid en inhouding artikel 402 en 403 WIB.
§2 De inschrijver hoeft de gevraagde inlichtingen en documenten niet voor te leggen indien hij deze documenten de afgelopen drie maanden al heeft voorgelegd voor een andere procedure uitgeschreven door de aanbestedende overheid zoals bepaald in de opdrachtdocumenten. In dergelijk geval dient hij uitdrukkelijk het besteknummer, de benaming van de opdracht alsook de datum van de opening van de offertes van deze opdracht in zijn offerte aan te geven.
Art. 61, §4 Uitsluitingscriteria
Voor een open aanbesteding verklaart de inschrijver door in te schrijven op deze opdracht zich niet in een toestand van uitsluiting te bevinden zoals bedoeld in art. 61, §1 en §2 K.B. Plaatsing.
De aanbestedende overheid houdt zich het recht voor om de attesten die de niet- uitsluiting bewijzen op te vragen ongeacht het moment van de procedure voor de sluiting van de opdracht.
Art. 64 Toegangsverbod
Door in te schrijven op deze opdracht verklaart de inschrijver zich niet in een toestand van belangenvermenging zoals bedoeld in dit artikel te bevinden.
Art. 81 Inhoud van de offerte
Bij het offerteformulier dienen de volgende documenten te worden gevoegd:
1) De samenvattende opmeting (zie art. 83);
2) De documenten die vereist zijn voor de selectie (zie art. 58 en volgende);
3) De documenten die vereist zijn voor de gunning;
4) De bewijzen dat de personen, die de offerte ondertekenden, statutair of bij volmacht bevoegd zijn om de bedrijven geldig in en buiten rechte te vertegenwoordigen (art. 82, §3 K.B. Plaatsing). Dit gebeurt naargelang de rechtsvorm van de bedrijven door het bijvoegen van één van de volgende documenten:
- uittreksel of kopie van de statutaire clausule i.v.m. de vertegenwoordigingsbevoegdheid en een kopie van de akte of afschrift van de notulen van de algemene vergadering, zoals verschenen in het B.S., houdende benoeming van de bestuurders;
- volmacht om het bedrijf te vertegenwoordigen of om bevoegdheid door te geven aan een ander persoon;
- voorleggen van benoemingsbesluit van zaakvoerder;
- andere documenten ter staving van de bevoegdheid;
5) Het document en de afzonderlijke prijsberekening bedoeld in art. 30, tweede lid, 1° en 2° van het K.B. van 25/01/2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen, met name
1. een document dat verwijst naar het veiligheids- en gezondheidsplan en waarin de inschrijver beschrijft op welke wijze hij het bouwwerk zal uitvoeren om rekening te houden met dit veiligheids- en gezondheidsplan;
2. een afzonderlijke prijsberekening in verband met de door het veiligheids- en gezondheidsplan bepaalde preventiemaatregelen en -middelen, inbegrepen de buitengewone individuele beschermingsmaatregelen en -middelen;
Het bijvoegen van deze documenten is essentieel voor de beoordeling van de offerte.
De samenvattende opmeting wordt via een Excel-bestand ter beschikking gesteld. De inschrijver maakt gebruik van dit bestand voor het invullen van zijn samenvattende opmeting. Aan dit bestand mogen geen wijzigingen worden aangebracht met uitzondering van het invullen van de grijze invulvelden. De inschrijver dient het ingevulde Excel-document te converteren naar een afdrukbaar pdf-bestand. Zowel het Excel- als het pdf-bestand moeten worden opgeladen en ingediend via e-tendering. Bij tegenstrijdigheid tussen beide bestanden, wordt het pdf bestand geacht de werkelijke bedoeling van de inschrijver te zijn en is het pdf bestand aldus het enige rechtsgeldige.
III.2.2. Economische en financiële draagkracht:
Art 67 Financiële en economische draagkracht
Inschrijvers van vreemde nationaliteit dienen zelf de nodige bewijsstukken inzake erkenning bij hun offerte te voegen.
De werken van de door onderhavige bestek geregelde opdracht zijn gerangschikt in de categorie A, en de aanbestedende overheid is van oordeel dat ze tot de klasse 6 behoren.
III.2.3. Vakbekwaamheid:
Art. 69 Technische bekwaamheid
Inschrijvers van vreemde nationaliteit dienen zelf de nodige bewijsstukken inzake erkenning bij hun offerte te voegen.
De werken van de door onderhavige bestek geregelde opdracht zijn gerangschikt in de categorie A, en de aanbestedende overheid is van oordeel dat ze tot de klasse 6 behoren.
Art. 74 Beroep op draagkracht andere entiteiten
Het is de inschrijver niet toegelaten een beroep te doen op de draagkracht van andere entiteiten wanneer aan deze laatste het toegangsrecht is ontzegd op grond van art. 21 wet 2006.
Als de inschrijver zich beroept op de draagkracht van andere entiteiten, moet de behoorlijk ondertekende en gedagtekende verbintenis met deze entiteiten bij de offerte gevoegd worden.
AFDELING IV. PROCEDURE
IV.1. TYPE PROCEDURE:
Openbaar.
IV.2. GUNNINGSCRITERIA:
Laagste prijs.
IV.3. ADMINISTRATIEVE INLICHTINGEN
IV.3.3. Voorwaarden voor de verkrijging van bestekken en aanvullende documenten of een beschrijvend document
Termijn voor ontvangst van aanvragen voor documenten of voor toegang tot documenten: 29/11/2016 - 10:15
IV.3.4. Termijn voor ontvangst van inschrijvingen of deelnemingsaanvragen: 29/11/2016 - 10:15
IV.3.8. Omstandigheden waarin de inschrijvingen worden geopend:
Datum: 29/11/2016 - 10:15
Plaats: Afdeling KUST, Vrijhavenstraat 3 te 8400 Oostende
AFDELING VI: AANVULLENDE INLICHTINGEN
VI.3. NADERE INLICHTINGEN
Art. 23 Gunningswijze <afwijking>
De opdracht wordt gegund ingevolge een openbare aanbesteding.
Het gegarandeerd totaal bedrag van de uit te voeren werken gedurende de uitvoeringstermijn bedraagt 3.000.000,- euro incl. BTW.
De offertes worden vergeleken op basis van de fictieve inschrijvingsprijs, zijnde een som van de verschillende indicatieve vermoedelijke hoeveelheden vermenigvuldigd met hun eenheidsprijzen en rekening houdende met het door de inschrijver op te geven toeslag- OF kortingspercentage. Dit percentage wordt toegepast op de posten 2 t.e.m. 5 (alle posten m.u.v. post 1, post 6 en post 7). Belangrijk: De toeslag/korting heeft dus enkel betrekking op de posten 2 tot en met 5 (aanvoer van zand & regiewerken grondverzet). De eenheidsprijzen voor de posten 1((De)mobilisatie) en 6 (Transport) zijn vast.
Het toeslag- OF kortingspercentage wordt afgekondigd tijdens de openingszitting en de opdracht wordt gegund ingevolge een openbare aanbesteding op basis van de rangschikking van de fictieve inschrijvingsprijs.
Art. 37 §2 Verlenging van de opdracht
Na het verstrijken van deze initiële looptijd kan de opdracht 2 maal verlengd worden met een periode van 1 jaar, op basis van artikel 37, § 2 van de Wet Overheidsopdrachten.
Deze verlenging wordt door de aanbestedende overheid medegedeeld via aangetekend schrijven, uiterlijk 1 maand vóór het verstrijken van de looptijd van de opdracht.
De inschrijver is verplicht gebruik te maken van e-tendering om hun offerte via elektronische middelen te verzenden. De elektronische handtekening die wordt toegevoegd kan enkel de elektronische handtekening zijn van een persoon die gemachtigd is om de firma voor de betreffende offerte te verbinden. Deze handtekenbevoegdheid moet blijken uit de statuten van de inschrijver.
Art. 90, §1 Elektronische indiening offertes
De offertes moeten elektronisch worden ingediend via de e-tendering website https://eten.publicprocurement.be die de naleving waarborgt van de voorwaarden van art. 52, §1 K.B. Plaatsing.
Meer informatie kan verkregen worden op de website http://www.publicprocurement.be of via de e-procurement helpdesk op het nummer +32 (0)2 790 52 00.
De met elektronische middelen ingediende offertes moeten worden opgemaakt in een afdrukbaar Pdf-formaat. De maximale grootte per document is 80MB. Een te groot document kan worden opgesplitst in meerdere deeldocumenten. Het geheel van alle documenten mag evenwel niet groter zijn dan 350MB.
De samenvattende opmeting wordt via een Excel-bestand ter beschikking gesteld. De inschrijver maakt gebruik van dit bestand voor het invullen van zijn samenvattende opmeting. Aan dit bestand mogen geen wijzigingen worden aangebracht met uitzondering van het invullen van de grijze invulvelden. De inschrijver dient het ingevulde Excel-document te converteren naar een afdrukbaar pdf-bestand. Zowel het Excel- als het pdf-bestand moeten worden opgeladen en ingediend via e-tendering. Bij tegenstrijdigheid tussen beide bestanden, wordt het pdf bestand geacht de werkelijke bedoeling van de inschrijver te zijn en is het pdf bestand aldus het enige rechtsgeldige.
U kunt als buitenlandse inschrijver de offerte en alle bijhorende documenten ondertekenen met een gekwalificeerd certificaat dat u kunt aankopen via een private actor en dat door de applicatie herkend wordt als een geldig certificaat dat geschikt is voor het plaatsen van een wettelijke digitale handtekening ofwel met een elektronisch middel, aangekocht bij een private actor en waarvan zij zelf garanderen dat dit voldoet aan alle wettelijke voorwaarden:
- Gekwalificeerde certificaten, die geschikt zijn voor het plaatsen van een wettelijke digitale handtekening, kunnen aangekocht worden bij private actoren. Voor meer informatie over deze private actoren, kunt u terecht op e.procurement@vlaanderen.be of +32 (0)2 553 76 57. Er dient wel te worden opgemerkt dat het enige tijd in beslag kan nemen vooraleer u de drager met uw gekwalificeerd certificaat ontvangt. Koop dus tijdig uw certificaat aan.
- Wanneer de buitenlandse inschrijver een eigen elektronisch middel gebruikt om de handtekening te plaatsen, garandeert hij zelf dat deze handtekening voldoet aan de voorwaarden van artikel 52, §1, 1° K.B. Plaatsing. Deze elektronische handtekening moet aldus conform zijn met de regels van het Europees, en het daarmee overeenstemmend nationaal, recht inzake de geavanceerde elektronische handtekening met een geldig gekwalificeerd certificaat, waarbij deze handtekening werd gerealiseerd via een veilig middel voor het aanmaken van een handtekening.
Gelieve ook alle nuttige informatie over het gebruikte elektronische middel aan de offerte toe te voegen opdat de aanbestedende overheid kan nagaan of het gebruikte elektronische middel geldig is en conform is met de bepalingen in de regelgeving.
Er mag geen gebruik worden gemaakt van een dubbele elektronische zending noch van een veiligheidskopie.
Art. 76, §1 Uitvoeringstermijnen <afwijking>
De uitvoeringstermijn van de werken bedraagt minimum één kalenderjaar.
De uitvoeringstermijn van de opdracht wordt automatisch verlengd van één kalenderjaar tot en met de eerstvolgende 15 juni volgend op de berekende einddatum m.n. aanvangsdatum + één kalenderjaar (einddatum i.c. 15 juni 2017).
Na het verstrijken van deze initiële looptijd kan de opdracht 2 maal verlengd worden met een periode van 1 jaar, op basis van artikel 37, § 2 van de Wet Overheidsopdrachten.
Deze verlenging wordt door de aanbestedende overheid medegedeeld via aangetekend schrijven, uiterlijk 1 maand vóór het verstrijken van de looptijd van de opdracht.
Deelopdrachten worden via een schriftelijk dienstbevel opgedragen. Deelopdrachten dienen aaneensluitend uitgevoerd te worden.
De strandwerken kunnen niet doorgaan tijdens het paasverlof behoudens het maken van de nodige afspraken met het (gemeente)bestuur en het verkrijgen van de benodigde schriftelijke toelatingen en kunnen nooit doorgaan tussen 15 juni en 15 september.
De eventuele aanvoer met vrachtwagens vanuit de kusthavens kan niet doorgaan tijdens alle schoolvakanties, in weekends en op feestdagen behoudens voorafgaandelijke goedkeuring.
Alle materiaal (inclusief zinker) moet binnen de 15 kalenderdagen na voltooiing van de opdracht verwijderd worden uit de projectzone behoudens schriftelijk akkoord van het bestuur.
De aannemer werkt desnoods op meerdere plaatsen tegelijk om binnen de opgelegde termijn de werken te voltooien. Gezien de aard van de opdracht kan er om geen enkele reden een termijnsverlenging toegestaan worden (bv. weersomstandigheden, toeristische activiteiten, enz.).
Factuur indienen via verplichte e-invoicing:
Vanaf 1 januari 2017 worden enkel elektronische facturen (e-facturen) in XML (UBL 2.1) formaat aanvaard. Facturen opgemaakt op papier of Pdf-formaat zullen vanaf dat moment niet meer worden aanvaard.
a) E-invoicing via het Mercuriusplatform
De e-facturen moeten elektronisch ingediend worden via het platform Mercurius. Dit federale platform zorgt ervoor dat alle Belgische overheden bereikbaar zijn voor e-invoicing, en is gestoeld op een Europees afsprakenkader: Peppol.
Voor informatie over e-invoicing bij de Vlaamse overheid: zie https://overheid.vlaanderen.be/e-invoicing.
Voor informatie over het Mercuriusplatform, het technische formaat van de e-factuur en Peppol: zie https://overheid.vlaanderen.be/mercurius-en-peppol.
b) Starten met e-invoicing
Het verzenden van uw e-factuur naar de overheid kan op volgende manieren gebeuren:
 U kunt gratis gebruik maken van het Mercuriusportaal voor een eenvoudige registratie en verzending van uw e-facturen: https://digital.belgium.be/e-invoicing
 U kunt kiezen voor een meer geïntegreerde elektronische facturatie binnen uw onderneming. Wat u dan nodig heeft, is een Peppol 'Access Point' voor de verzending van uw e-facturen naar de overheid.
Er zijn tal van oplossingen beschikbaar op de markt die volwaardige elektronische facturatie mogelijk maken. (Serviceproviders en softwarehuizen voor e-invoicing, boekhoudpakketen, ERP-pakketten, facturatiesoftware.).
Overzichten en contactgegevens kan u terugvinden op https://overheid.vlaanderen.be/project-e-invoicing.
Alvorens u start met elektronisch factureren naar een entiteit van de Vlaamse overheid meldt u zich als leverancier eenmalig op e.procurement@vlaanderen.be.
Meer informatie is terug te vinden op https://overheid.vlaanderen.be/e-invoicing-voor- leveranciers.
c) Inhoud van de elektronische factuur
1. De elektronische factuur dient, naast de gegevens die verplicht zijn overeenkomstig het BTW-wetboek, zeker volgende gegevens te bevatten die essentieel zijn voor de verwerking van de factuur:
- Identificatienummer (KBO-nummer) van de aanbestedende overheid:
o KBO 316380841 (MDK m.u.v. DAB Vloot en DAB Loodswezen);
- Inkoopordernummer: dit nummer wordt bepaald na sluiting van het contract en zal vermeld worden in het aanvangsbevel en/of de sluitingsbrief
- Factuuraanvraagreferentie: unieke referentie die vermeld wordt op de factuuraanvraag
2. Indien u gebruikmaakt van een Peppol Access Points, dient de opmaak van de e-factuur in overeenstemming te zijn met de UBL 2.1 mapping: zie https://overheid.vlaanderen.be/e-invoicing-voor-leveranciers.
De UBL-mapping tabel op deze webpagina vermeldt in welke velden de factuurgegevens dienen opgenomen te worden.
Informatie over het invullen van opdrachtspecifieke gegevens vindt u in het document 'business afspraken met de Vlaamse overheid" op dezelfde webpagina.
3. De opdrachtnemer waakt erover dat de elektronische factuur vrij is van virussen, macro's of andere schadelijke instructies. Bestanden die aangetast zijn door virussen, macro's of andere schadelijke instructies kunnen als niet ontvangen worden beschouwd.
d) Samenvattend:
Volgende toelichting over het Mercuriusportaal (PDF) (of www.tinyurl.com/mercuriusportaal) vat de belangrijkste stappen samen om te starten met e-invoicing.
Wenst u begeleiding om over te schakelen naar e-facturatie?
Als leverancier van de Vlaamse overheid wordt u gratis begeleiding aangeboden. Neem hiervoor contact op met het Vlaamse e-invoicingteam via het e-mailadres e.procurement@vlaanderen.be
VI.5. DATUM VAN VERZENDING VAN DEZE AANKONDIGING: 17/10/2016

Vergelijkbare advertenties van BDA