Stad Aalst

Thema Ruimte - dienst Gebouwen en technieken. Nieuwbouw kleuterschool 't Ooievaarsnest Kerrebroek met omgevingsaanleg



Ter informatie: de tekst van deze opdracht werd oorspronkelijk geschreven in NL.


BELGIË: BOUWWERKZAAMHEDEN
THEMA RUIMTE - DIENST GEBOUWEN EN TECHNIEKEN. NIEUWBOUW KLEUTERSCHOOL 'T OOIEVAARSNEST KERREBROEK MET OMGEVINGSAANLEG

Aankondiging van een opdracht of concessie – standaardregeling

1. Koper

1.1 Koper

Officiële naam: Stad Aalst
Rechtsvorm van de koper: Lokale overheid
Activiteit van de aanbestedende dienst: Algemene overheidsdiensten

2. Procedure

2.1 Procedure

Titel: Thema Ruimte - dienst Gebouwen en technieken. Nieuwbouw kleuterschool 't Ooievaarsnest Kerrebroek met omgevingsaanleg
Beschrijving: Thema Ruimte - dienst Gebouwen en technieken. Nieuwbouw kleuterschool 't Ooievaarsnest Kerrebroek met omgevingsaanleg
Identificatiecode van de procedure: 9ef90bac-01f1-4ac2-b39a-dd2aef7a6bfd
Interne identificatiecode: PPP091-4857/4269/24/I-2
Type procedure: Openbaar

2.1.1 Doel

Aard van het contract: Werken
Belangrijkste classificatie (cpv): 45000000 Bouwwerkzaamheden

2.1.2 Plaats van uitvoering

Postadres: Kerrebroekstraat 114
Stad: Aalst
Postcode: 9300
Onderverdeling land (NUTS): Arr. Aalst (BE231)
Land: België
Aanvullende informatie: stedelijke kleuterschool 't Ooievaarsnest

2.1.2 Plaats van uitvoering

Postadres: Kerrebroekstraat 114
Stad: Aalst
Postcode: 9300
Onderverdeling land (NUTS): Arr. Aalst (BE231)
Land: België
Aanvullende informatie: stedelijke kleuterschool 't Ooievaarsnest

2.1.4 Algemene informatie

Aanvullende informatie: De opgegeven aanvangsdatum is louter richtinggevend, de effectieve aanvangsdatum van de werken wordt vastgesteld bij gunning van de opdracht.
Rechtsgrondslag:
Richtlijn 2014/24/EU

2.1.6 Gronden voor uitsluiting

Vervalsing van de mededinging: Vervalsing van de mededinging. (zie verklaring op erewoord)
Met faillissement vergelijkbare toestand uit hoofde van nationale recht: Met faillissement vergelijkbare toestand uit hoofde van nationale recht. (zie verklaring op erewoord)
Faillissement: Faillissement. (zie verklaring op erewoord)
Corruptie: Corruptie. (zie verklaring op erewoord)
Regeling met schuldeisers: Regeling met schuldeisers. (zie verklaring op erewoord)
Deelname aan een criminele organisatie: Deelneming aan een criminele organisatie. (zie verklaring op erewoord)
Niet-nakoming van verplichtingen op het gebied van milieurecht: Niet-nakoming van verplichtingen op het gebied van milieurecht. (zie verklaring op erewoord)
Witwassen van geld of financiering van terrorisme: Witwassen van geld of financiering van terrorisme. (zie verklaring op erewoord)
Fraude: Fraude. (zie verklaring op erewoord)
Kinderarbeid en andere vormen van mensenhandel: Kinderarbeid en andere vormen van mensenhandel. (zie verklaring op erewoord)
Insolventie: Insolventie. (zie verklaring op erewoord)
Niet-nakoming van verplichtingen op het gebied van arbeidsrecht: Niet-nakoming van verplichtingen op het gebied van arbeidsrecht. (zie verklaring op erewoord)
Activa beheerd door vereffenaar: Activa beheerd door vereffenaar. (zie verklaring op erewoord)
Die zich schuldig heeft gemaakt aan valse verklaringen, achterhouden van informatie, niet in staat is de vereiste documenten te verstrekken en heeft vertrouwelijke informatie over deze procedure verkregen.: Valse verklaringen, achterhouden van informatie, niet in staat vereiste documenten te verstrekken en verkrijging van vertrouwelijke informatie over deze procedure. (zie verklaring op erewoord)
Louter nationale uitsluitingsgronden: Louter nationale uitsluitingsgronden. (zie verklaring op erewoord)
Belangenconflict als gevolg van deelneming aan de aanbestedingsprocedure: Belangenconflict als gevolg van deelneming aan de aanbestedingsprocedure. (zie verklaring op erewoord)
Directe of indirecte betrokkenheid bij de voorbereiding van deze aanbestedingsprocedure: Directe of indirecte betrokkenheid bij de voorbereiding van deze aanbestedingsprocedure. (zie verklaring op erewoord)
Ernstige beroepsfouten: Ernstige beroepsfouten. (zie verklaring op erewoord)
Voortijdige beëindiging, schadevergoeding of andere vergelijkbare sancties: Voortijdige beëindiging, schadevergoeding of andere vergelijkbare sancties. (zie verklaring op erewoord)
Niet-nakoming van verplichtingen op het gebied van sociaal recht: Niet-nakoming van verplichtingen op het gebied van sociaal recht. (zie verklaring op erewoord)
Betaling van socialezekerheidsbijdragen: Betaling van sociale premies. (zie verklaring op erewoord)
Staking van bedrijfsactiviteiten: Staking van bedrijfsactiviteiten. (zie verklaring op erewoord)
Betaling van belastingen: Betaling van belastingen. (zie verklaring op erewoord)
Terroristische misdrijven of strafbare feiten in verband met terroristische activiteiten: Terroristische misdrijven of strafbare feiten in verband met terroristische activiteiten. (zie verklaring op erewoord)

5. Perceel

5.1 Technische ID van het kavel: LOT-0001

Titel: Thema Ruimte - dienst Gebouwen en technieken. Nieuwbouw kleuterschool 't Ooievaarsnest Kerrebroek met omgevingsaanleg
Beschrijving: Thema Ruimte - dienst Gebouwen en technieken. Nieuwbouw kleuterschool 't Ooievaarsnest Kerrebroek met omgevingsaanleg
Interne identificatiecode: 24/I-2

5.1.1 Doel

Aard van het contract: Werken
Belangrijkste classificatie (cpv): 45000000 Bouwwerkzaamheden
Opties:
Beschrijving van de opties: Vereiste opties (Zie technische bepalingen)

5.1.2 Plaats van uitvoering

Postadres: Kerrebroekstraat 114
Stad: Aalst
Postcode: 9300
Onderverdeling land (NUTS): Arr. Aalst (BE231)
Land: België
Aanvullende informatie: stedelijke kleuterschool 't Ooievaarsnest

5.1.3 Geraamde duur

Begindatum: 02/09/2024
Looptijd: 540 CALENDAR_DAY

5.1.6 Algemene informatie

Voorbehouden deelname: Deelname is niet voorbehouden.
De namen en beroepskwalificaties van het voor de uitvoering van de opdracht ingezette personeel moeten worden vermeld: Niet vereist
Aanbestedingsproject dat niet uit EU-fondsen wordt gefinancierd

5.1.9 Selectiecriteria

Criterium:
Type: Technische en beroepsbekwaamheid
Beschrijving: De inschrijver dient te beschikken over voldoende gekwalificeerde medewerkers om de opdracht uit te voeren. De inschrijver voegt als bewijs een overzicht van het team dat kan worden ingezet voor de uitvoering van de opdrachtMinimumeisen: Het team van personen onder wiens leiding de verschillende aspecten van de opdracht kunnen worden uitgevoerd, moet minstens volgende medewerkers bevatten: - Een persoon die als werfleider kan fungeren, waarvoor aan de hand van een CV wordt aangetoond dat hij minstens 5 jaar beroepservaring heeft met gelijkwaardige (*) opdrachten; - Een persoon die als projectleider kan fungeren, waarvoor aan de hand van een CV wordt aangetoond dat hij minstens 5 jaar beroepservaring heeft met gelijkwaardige (*) opdrachten. (*) Worden beschouwd als gelijkwaardige opdrachten: - Werken uitgevoerd in het kader van overheidsopdrachten - Werken uitgevoerd in het kader van publieke gebouwen - Werken met een realisatiewaarde van minstens 3.000.000 euro excl. Btw.
Gebruik van dit criterium: Gebruikt
Criterium:
Type: Technische en beroepsbekwaamheid
Beschrijving: Aan de ondernemer wordt gevraagd dat hij zijn bekwaamheid bewijst door een lijst voor te leggen van de werken die gedurende de laatste vijf jaar werden verricht en die vergezeld gaat van certificaten die bewijzen dat de belangrijkste werken naar behoren zijn uitgevoerd, zowel met betrekking tot de wijze van uitvoering als met betrekking tot het resultaatMinimumeisen: - De inschrijver legt exact 3 referenties voor (indien meer, worden enkel de eerste drie in ogenschouw genomen) - De referenties moeten betrekking hebben op werken die minstens voorlopig werden opgeleverd gedurende de laatste vijf jaar. - De referenties moeten betrekking hebben op werken met een gelijkaardige complexiteit en omvang als huidige opdracht, t.t.z. - De werken moeten uitgevoerd zijn in het kader van een overheidsopdracht (m.a.w. t.b.v. een openbaar bestuur - De werken moeten een gebouw betreffen dat ten dienste staat van het publiek - De werken moeten een realisatiewaarde hebben van minstens 3.000.000 euro excl. btw. - Elke referentie bevat: - De datum waarop de werken voorlopig werden opgeleverd - De gegevens van de publieke instantie waarvoor de opdracht werd uitgevoerd, met inbegrip van diens contactgegevens - Een korte omschrijving van de werken waaruit duidelijk blijkt dat de werken betrekking hebben op een voor het publiek toegankelijk gebouw - Bovendien moet elke referentie vergezeld zijn van een certificaat van goede uitvoering, zowel met betrekking tot de wijze van uitvoering als met betrekking tot het resultaat.
Gebruik van dit criterium: Gebruikt
Criterium:
Type: Geschiktheid om de beroepsactiviteit uit te oefenen
Beschrijving: * Door in te schrijven op deze opdracht verklaart de inschrijver zich niet in een toestand van uitsluiting te bevinden, zoals bedoeld in artikels 67 tot en met 69 van de wet van 17 juni 2016 betreffende overheidsopdrachten. Artikel 70 van de wet van 17 juni 2016 betreffende de overheidsopdrachten is van toepassing. Voor de in artikel 67 van de wet bedoelde uitsluitingsgronden deelt de gegadigde of inschrijver op eigen initiatief mee of hij bij het begin van de procedure de in artikel 70, lid 1, bedoelde corrigerende maatregelen heeft genomen. * * Door in te schrijven op deze opdracht verklaart de inschrijver zich niet in een toestand van uitsluiting te bevinden, zoals bedoeld in artikel 67 - 69 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten en latere wijzigingen. Overeenkomstig artikel 67 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten wordt in elk stadium van de gunningsprocedure uitgesloten van de toegang ertoe, de kandidaat of inschrijver die bij rechtelijke beslissing die in kracht van gewijsde is gegaan en waarvan de aanbestedende overheid kennis heeft, veroordeeld is voor : 1. deelneming aan een criminele organisatie, 2. omkoping 3. fraude 4. terroristische misdrijven of strafbare feiten in verband met terroristische activiteiten, dan wel uitlokking van, medeplichtigheid aan of poging tot het plegen van een dergelijk misdrijf of strafbaar feit, 5. witwassen van geld en financiering van terrorisme, 6. kinderarbeid en andere vormen van mensenhandel, 7. het tewerkstellen van illegaal verblijvende onderdanen van derde landen. Overeenkomstig artikel 68 sluit de aanbestedende overheid een kandidaat of inschrijver uit die niet blijkt te voldoen aan zijn verplichtingen tot betaling van belastingen enerzijds of sociale zekerheidsbijdragen anderzijds. Overeenkomstig artikel 69 van de wet kan in elk stadium van de gunningsprocedure worden uitgesloten van de toegang ertoe, de kandidaat of inschrijver die: 1. indien de aanbestedende overheid met elk passend middel aantoont dat de kandidaat of inschrijver de in artikel 7 genoemde toepasselijke verplichtingen op het vlak van het milieu-, sociaal en arbeidsrecht, heeft geschonden; 2. wanneer de kandidaat of inschrijver in staat van faillissement of van vereffening verkeert, zijn werkzaamheden heeft gestaakt, een gerechtelijke reorganisatie ondergaat, of aangifte heeft gedaan van zijn faillissement, voor hem een procedure van vereffening of gerechtelijke reorganisatie aanhangig is, of hij in een vergelijkbare toestand verkeert ingevolge een soortgelijke procedure die bestaat in andere nationale reglementeringen; 3. wanneer de aanbestedende overheid kan aantonen, met elk passend middel, dat de kandidaat of inschrijver in de uitoefening van zijn beroep een ernstige fout heeft begaan, waardoor zijn integriteit in twijfel kan worden getrokken; 4. wanneer de aanbestedende overheid over voldoende plausibele aanwijzingen beschikt om te besluiten dat de kandidaat of inschrijver handelingen zou hebben gesteld, overeenkomsten zou hebben gesloten of afspraken zou hebben gemaakt, die gericht zijn op vervalsing van de mededinging in de zin van artikel 5, lid 2; 5. wanneer een belangenconflict in de zin van artikel 6 niet effectief kan worden verholpen met andere minder ingrijpende maatregelen; 6. wanneer zich wegens de eerdere betrokkenheid van de kandidaat of inschrijver bij de voorbereiding van de plaatsingsprocedure een vervalsing van de mededinging als bedoeld in artikel 52 heeft voorgedaan die niet met minder ingrijpende maatregelen kan worden verholpen; 7. wanneer de kandidaat of inschrijver blijk heeft gegeven van aanzienlijke of voortdurende tekortkomingen bij de uitvoering van een wezenlijk voorschrift tijdens een eerdere overheidsopdracht, een eerdere opdracht met een aanbesteder of een eerdere concessieovereenkomst en dit geleid heeft tot het nemen van ambtshalve maatregelen, schadevergoedingen of andere vergelijkbare sancties; 8. wanneer de kandidaat of inschrijver zich in ernstige mate schuldig heeft gemaakt aan valse verklaringen bij het verstrekken van de informatie die nodig is voor de controle op het ontbreken van uitsluitingsgronden of de naleving van de selectiecriteria, of hij informatie heeft achtergehouden, of niet in staat was de ondersteunende documenten die vereist zijn krachtens artikel 73 of artikel 74 over te leggen; of 9. wanneer de kandidaat of inschrijver heeft getracht om het besluitvormingsproces van de aanbestedende overheid onrechtmatig te beïnvloeden, om vertrouwelijke informatie te verkrijgen die hem onrechtmatige voordelen in de plaatsingsprocedure kan bezorgen, of om verwijtbaar misleidende informatie te verstrekken die een belangrijke invloed kan hebben op beslissingen inzake uitsluiting, selectie en gunning. * de Belgische inschrijver dient geen rsz-attest toe te voegen, geen fiscaal attest en geen attest van niet faillissement. De aanbestedende overheid zal deze 3 attesten zelf opvragen bij de bevoegde instanties. * de buitenlandse inschrijver dient deze 3 attesten wel voor te leggen aangezien we deze als overheid niet zelf kunnen opvragen. Deze dienen uit te gaan van de bevoegde instanties overeenkomstig de wetgeving van het land waar hij is gevestigd. *Het attest blanco strafregister op naam van de onderneming kan door de aanbestedende overheid niet rechtstreeks opgevraagd worden via de elektronische middelen van de federale overheid (telemarc/digiflow). Daarom vragen wij om een attest blanco strafregister bij uw offerte te voegen dat u kan opvragen via strafregister@just.fgov.be. U hoeft enkel de firmanaam, adres, btw nummer en reden van aanvraag “in het kader van onderzoek inschrijving van een overheidsopdracht” op te geven. Het attest zal u vervolgens met de post worden overgemaakt. Indien u al in het bezit bent van dergelijk attest, gelieve er dan voor te zorgen dat dit niet ouder is dan maximum 6 maanden voor datum inschrijving.
Gebruik van dit criterium: Gebruikt
Criterium:
Type: Andere
Beschrijving: Erkenning en registratie van aannemers: D (Bouwwerken), Klasse 6
Gebruik van dit criterium: Gebruikt

5.1.10 Gunningscriteria

Criterium:
Type: Kosten
Beschrijving: Prijs
Gewicht (punten, exact): 100

5.1.11 Aanbestedingsstukken

Adres van de aanbestedingsstukken: https://cloud.3p.eu/Downloads/1/4857/91/2023,

5.1.12 Voorwaarden van de aanbesteding

Voorwaarden voor indiening:
Elektronische indiening: Vereist
Adres voor indiening: https://www.publicprocurement.be
Talen waarin inschrijvingen of verzoeken tot deelname kunnen worden ingediend: Nederlands
Elektronische catalogus: Niet toegestaan
Varianten: Niet toegestaan
Beschrijving van de financiële garantie: Borgtocht (5 % van het oorspronkelijk bedrag van de opdracht (excl. btw), afgerond naar het hogere tiental)
Uiterste datum voor de ontvangst van inschrijvingen: 28/05/2024 10:00 +02:00
Uiterste datum tot wanneer de inschrijving geldig moet blijven: 120 DAY
Informatie over de openbare opening:
Openingsdatum: 28/05/2024 10:00 +02:00
Voorwaarden van het contract:
Elektronische facturering: Vereist
Er zal worden gebruikgemaakt van elektronische orderplaatsing: neen

5.1.15 Technieken

Raamovereenkomst:
Geen raamovereenkomst
Informatie over het dynamische aankoopsysteem:
Geen dynamisch aankoopsysteem

5.1.16 Nadere inlichtingen, bemiddeling en evaluatie

Organisatie voor beroepsprocedures: Raad Van State
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt: Public Procurement platform (FOD BOSA)
Organisatie die verzoeken tot deelname ontvangt: Public Procurement platform (FOD BOSA)
Aanbieder van aanbestedingsdiensten: 3P Aanbieder van diensten

8. Organisaties

8.1 ORG-0001

Officiële naam: Stad Aalst
Registratienummer: 0207437468
Postadres: Werf 9
Stad: Aalst
Postcode: 9300
Land: België
Telefoon: +32 53779300
Internetadres: http://www.aalst.be/
Rollen van deze organisatie:
Koper

8.1 ORG-0002

Officiële naam: Public Procurement platform (FOD BOSA)
Registratienummer: 0671516647
Postadres: Simon Bolivarlaan 30
Stad: Brussel
Postcode: 1000
Land: België
Telefoon: +32 27408000
Rollen van deze organisatie:
Organisatie die nadere inlichtingen over de aanbestedingsprocedure verstrekt
Organisatie die verzoeken tot deelname ontvangt

8.1 ORG-0003

Officiële naam: 3P Aanbieder van diensten
Registratienummer: BE 0475.480.736
Stad: Antwerpen
Postcode: 2000
Land: België
E-mail: info@3p.eu
Telefoon: +32 3 294 30 51
Rollen van deze organisatie:
Aanbieder van aanbestedingsdiensten

8.1 ORG-0004

Officiële naam: Raad Van State
Registratienummer: 0931814266
Postadres: Wetenschapsstraat 33
Stad: Brussel
Postcode: 1040
Land: België
Telefoon: +32 22349611
Rollen van deze organisatie:
Organisatie voor beroepsprocedures

11. Informatie over een aankondiging

11.1 Informatie over een aankondiging

Identificatiecode/versie van de aankondiging: 067b8776-a282-4ece-9edf-9fb5efc8b623 - 01
Type formulier: Mededinging
Type aankondiging: Aankondiging van een opdracht of concessie – standaardregeling
Verzenddatum van de aankondiging: 24/04/2024 00:00 +02:00
Aankondiging datum verzending (eSender): 24/04/2024 00:00 +02:00
Talen waarin deze aankondiging officieel beschikbaar is: Nederlands

11.2 Informatie over de bekendmaking

Vergelijkbare advertenties van BDA